İnternetten ek gelir elde etmek isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri olan sadece yorum yaparak para veren siteler güncel liste arayışı, 2026 yılında da popülerliğini iyice artırmış durumda. Bu sistem, boş vakitlerinizde harçlık çıkarmanız için güzel bir fırsat olsa da, beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor. Piyasada gerçekten ödeme yapan güvenilir platformlar olduğu gibi, maalesef emeğinizi ve zamanınızı çalan dolandırıcı siteler de epey fazla.
Şimdi forumda bu tarz çok konu görüyorum, herkes "oturduğum yerden günde 500 lira kazanayım" kafasında ama işin aslı pek öyle değil arkadaşlar. Ben de biraz piyasayı kurcaladım, bu görev sitelerinde zaman harcayanların yorumlarını okudum ve genel bir toparlama yapmak istedim. Çok düzenli bir makale gibi düşünmeyin bunu, daha çok tecrübe aktarımı gibi okuyun. Sonuçta hepimiz üç beş kuruş ek gelir peşindeyiz ve kimsenin vaktinin boşa gitmesini istemem.
Bu Sistem Gerçekte Nasıl İşliyor?
Mesele aslında çok basit bir arz-talep dengesi. Yeni açılan bir işletme, Google Haritalar'da üst sıralara çıkmak istiyor veya bir e-ticaret satıcısı yeni yüklediği ürünün altına 5 yıldızlı yorumlar lazım ki satışları artsın. Bu adamlar gidip ajanslara veya görev sitelerine para ödüyorlar. "Benim şu linkime 100 tane gerçek yorum gelsin, al sana şu kadar para" diyorlar. Görev sitesi de bu paranın büyük kısmını kendine alıp, kalan ufak tefek kısmını (yorum başı 1 TL, 3 TL gibi) o yorumu yazan bizlere dağıtıyor.
Yani sistemin bir mantığı ve para kaynağı var. Havadan para dağıtmıyorlar. Ancak işin içine aracılar girince, o başta kulağa hoş gelen kazançlar maalesef epey bir tıraşlanıyor.
2026 İçin Aktif Görev ve Yorum Siteleri Neler?
Piyasada bugün var olup yarın kapanan çok site oluyor o yüzden liste vermek biraz riskli ama genel olarak yıllardır ayakta kalan ve ödeme yaptığı bilinen belli başlı platformlar şunlar:
Risk Analizi: Hesabınızı ve Vaktinizi Tehlikeye Atmayın
Gelelim işin en önemli ve genellikle kimsenin pek bahsetmediği kısmına. Bu işleri yaparken sadece zamanınızı değil, dijital ayak izinizi de satıyorsunuz aslında. Buraya bir risk analizi bırakıyorum, bu işlere girmeden önce mutlaka göz önünde bulundurun:
Toparlamak Gerekirse;
Bu işlerden zengin olamazsınız, kiranızı falan ödeyemezsiniz. Ama otobüste giderken, evde boş boş yatarken telefondan birkaç tıklama ile aylık Netflix, Spotify faturanızı çıkaracak bir harçlık yaratabilirsiniz. Sadece çok dikkatli olmak, dolandırıcılara para kaptırmamak ve ana sosyal medya/mail hesaplarınızı riske atmamak şartıyla.
Sizin bugüne kadar deneyip de sorunsuz ödeme aldığınız platformlar hangileri? Sadece yorum yaparak para veren siteler güncel liste arayan arkadaşlar için varsa güvendiğiniz sitelerin isimlerini veya referans tecrübelerinizi konunun altına bekliyorum. Hangi platformda ne kadar sürede çekim limitine ulaştınız?
Şimdi forumda bu tarz çok konu görüyorum, herkes "oturduğum yerden günde 500 lira kazanayım" kafasında ama işin aslı pek öyle değil arkadaşlar. Ben de biraz piyasayı kurcaladım, bu görev sitelerinde zaman harcayanların yorumlarını okudum ve genel bir toparlama yapmak istedim. Çok düzenli bir makale gibi düşünmeyin bunu, daha çok tecrübe aktarımı gibi okuyun. Sonuçta hepimiz üç beş kuruş ek gelir peşindeyiz ve kimsenin vaktinin boşa gitmesini istemem.
Bu Sistem Gerçekte Nasıl İşliyor?
Mesele aslında çok basit bir arz-talep dengesi. Yeni açılan bir işletme, Google Haritalar'da üst sıralara çıkmak istiyor veya bir e-ticaret satıcısı yeni yüklediği ürünün altına 5 yıldızlı yorumlar lazım ki satışları artsın. Bu adamlar gidip ajanslara veya görev sitelerine para ödüyorlar. "Benim şu linkime 100 tane gerçek yorum gelsin, al sana şu kadar para" diyorlar. Görev sitesi de bu paranın büyük kısmını kendine alıp, kalan ufak tefek kısmını (yorum başı 1 TL, 3 TL gibi) o yorumu yazan bizlere dağıtıyor.
Yani sistemin bir mantığı ve para kaynağı var. Havadan para dağıtmıyorlar. Ancak işin içine aracılar girince, o başta kulağa hoş gelen kazançlar maalesef epey bir tıraşlanıyor.
2026 İçin Aktif Görev ve Yorum Siteleri Neler?
Piyasada bugün var olup yarın kapanan çok site oluyor o yüzden liste vermek biraz riskli ama genel olarak yıllardır ayakta kalan ve ödeme yaptığı bilinen belli başlı platformlar şunlar:
- Bounty: Sadece yorum değil, market ziyareti, fotoğraf çekme gibi görevleri de olan köklü bir uygulama. Uygulama indirme ve yorum yapma görevleri ara sıra düşüyor, ödemelerde pek sıkıntı çıkaran bir yer değil.
- GörevYap & ParamOlsun Tarzı Yerli Siteler: İnternete yazınca karşınıza çıkan onlarca yerli "görev yap para kazan" sitesi var. Bunların mantığı hep aynı. Kayıt oluyorsunuz, size Google Maps linki veriyorlar. Gidip "Harika bir mekan, lahmacunlar süperdi" yazıp ekran görüntüsü atıyorsunuz. Genelde Papara veya IBAN ile ödeme yapıyorlar ama alt çekim limitlerine dikkat etmek lazım.
- Yabancı Anket ve Görev Platformları (YSense vb.): Bunlar genelde anket odaklıdır ama bazen uygulama inceleme (App Store / Google Play) görevleri de atabiliyorlar. Dolar üzerinden kazandırdıkları için kur farkından dolayı yerli sitelere göre bir tık daha cazip gelebilir ama görev yakalamak zordur.
Forumda bazen "Telegram gruplarında günde 1000 TL kazandıran yorum işi buldum" diyenleri görüyorum. Arkadaşlar o işlerin %99'u dolandırıcılık. Sizi önce gruba alırlar, 2-3 kere 50 TL ödeme yapıp güveninizi kazanırlar, sonra "VIP görev için bize 500 TL teminat yatırman lazım" diyerek elinizdeki tüm parayı alıp engellerler. Bu tuzağa düşen inanılmaz fazla insan var.
Risk Analizi: Hesabınızı ve Vaktinizi Tehlikeye Atmayın
Gelelim işin en önemli ve genellikle kimsenin pek bahsetmediği kısmına. Bu işleri yaparken sadece zamanınızı değil, dijital ayak izinizi de satıyorsunuz aslında. Buraya bir risk analizi bırakıyorum, bu işlere girmeden önce mutlaka göz önünde bulundurun:
- Google/Apple Hesaplarının Kapanma Riski: Eğer bir günde sırf para kazanmak için 20 farklı mekana Google Haritalar üzerinden alakasız yorum atarsanız, Google algoritmaları sizi saniyeler içinde "Spam" olarak işaretler. Yıllardır kullandığınız, tüm fotoğraflarınızın ve maillerinizin olduğu ana Google hesabınızın aniden askıya alınma ihtimali oldukça yüksektir. Bu işleri yapacaksanız kesinlikle ayrı ve temiz bir yedek hesapla yapın.
- Ödeme Eşiği Tuzağı: Çoğu sitenin en büyük numarası budur. Çekim limitini 100 TL yaparlar. Siz görev yapa yapa 90 TL'ye ulaşırsınız ama birden sistemde hiç görev çıkmamaya başlar. Günlerce beklersiniz, o 10 TL'yi tamamlayamadığınız için içerideki paranızı da çekemezsiniz. Emekler çöp olur.
- Kişisel Verilerin Gizliliği: 3-5 lira kazanacağım diye merdiven altı sitelere T.C. kimlik numaranızı, açık adresinizi veya banka bilgilerinizi verirken iki kere düşünün. Yarın o sitenin hacklenmeyeceğinin veya verilerinizi başkalarına satmayacağının hiçbir garantisi yok.
- Vicdani ve Etik Boyut: Hiç gitmediğiniz bir kliniğe "çok temiz, doktor harika" yazıyorsunuz veya Trendyol'da beş para etmez bir ürüne 5 yıldız basıyorsunuz. Sizin o yorumunuzu görüp o ürünü alan veya o kliniğe giden insanların mağduriyetinde dolaylı olarak payınız oluyor maalesef. Bu da işin etik boyutu, tabii ki karar sizin.
Toparlamak Gerekirse;
Bu işlerden zengin olamazsınız, kiranızı falan ödeyemezsiniz. Ama otobüste giderken, evde boş boş yatarken telefondan birkaç tıklama ile aylık Netflix, Spotify faturanızı çıkaracak bir harçlık yaratabilirsiniz. Sadece çok dikkatli olmak, dolandırıcılara para kaptırmamak ve ana sosyal medya/mail hesaplarınızı riske atmamak şartıyla.
Sizin bugüne kadar deneyip de sorunsuz ödeme aldığınız platformlar hangileri? Sadece yorum yaparak para veren siteler güncel liste arayan arkadaşlar için varsa güvendiğiniz sitelerin isimlerini veya referans tecrübelerinizi konunun altına bekliyorum. Hangi platformda ne kadar sürede çekim limitine ulaştınız?