Xiaomi Cihazlarda "Gizli Freni" Kaldırın: Joyose Kısıtlaması ve Gerçek FPS Artırma Yöntemi (HyperOS 3.0)

TIKLA
PARA
BİLGİ
ÇEVRE
VİZYON
TIKLA
KAZAN
Kazandıran Forum..

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Giriş: Neden Cihazım Oyunlarda Yavaşlıyor?
Xiaomi 15T Pro gibi güçlü işlemciye sahip cihazlarda bile, uzun süreli oyun seanslarında (PUBG, CoD Mobile, Genshin Impact) aniden FPS düşüşleri ve ekran parlaklığının kendi kendine kısılması sorunu yaşanmaktadır.

Çoğu kullanıcı bunu "cihaz ısındı" olarak yorumlasa da, yaptığım kernel analizlerinde sorunun donanımsal değil, yazılımsal bir "Fren Mekanizması" olduğunu tespit ettim.

Suçlu Kim? "Joyose" Servisi
Xiaomi'nin HyperOS içerisine gömdüğü `com.xiaomi.joyose` paketi, cihaz belirli bir sıcaklığa ulaştığında performansı bilerek kısıtlayan bir sistem servisidir. Bu servis;
  • Oyunun FPS değerini kilitler.
  • Ekran parlaklığını zorla düşürür.
  • İşlemci frekansını sınırlar.

Game Turbo'yu açmak bu sorunu çözmez, çünkü Game Turbo da bu verilere göre hareket eder. Gerçek performans için bu "yapay zeka frenini" devre dışı bırakmamız gerekir.

Adım Adım Çözüm (Root Gerektirmez)

Sıradan "önbellek temizleme" yöntemlerini unutun. Bir geliştirici olarak, sistemin bu servisi çağırmasını engelleyecek ADB (Android Debug Bridge) yöntemini paylaşıyorum. Bu işlem garantiyi bozmaz ve geri alınabilir.

Gereksinimler:
* Bilgisayar (veya telefonda LADB/Shizuku uygulaması)
* USB Hata Ayıklama Modu Açık

Uygulama Adımları:
  1. Telefonunuzdan Ayarlar > Telefon Hakkında > OS Sürümü üzerine 7 kez basarak Geliştirici Seçeneklerini açın.
  2. Ek Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri menüsünden "USB Hata Ayıklama" ve "Güvenlik Ayarları" seçeneklerini aktif edin.
  3. Telefonu bilgisayara bağlayın ve ADB komut satırını açın.
  4. Aşağıdaki komutu girerek Joyose servisini "kullanıcı için" devre dışı bırakın:

Kod:
pm disable-user --user 0 com.xiaomi.joyose

Alternatif Yöntem (Bilgisayarsız): Google Play'den "Canta" veya "Shizuku" uygulamasını indirerek aynı paket ismini bulup "Uninstall" diyebilirsiniz.

Sonuç ve Uyarılar
Bu işlemden sonra oyunlarda FPS düşüşünün ve parlaklık kısılmasının durduğunu göreceksiniz. Cihazınız artık işlemcinin tam gücünü kullanacaktır.

Dikkat: Joyose aynı zamanda bir termal koruma görevidir. Bu servisi kapattığınızda cihazınız oyunlarda normalden 2-3 derece daha fazla ısınabilir. Bu normaldir, ancak soğutucu fan kullanıyorsanız mükemmel performans alırsınız.

Geliştirici Notu: Bu yöntem HyperOS 1.0, 2.0 ve 3.0 sürümlerinde test edilmiştir. Eğer SMS gelmeme gibi (nadiren görülen) bir yan etki yaşarsanız, servisi `pm enable` komutuyla geri açabilirsiniz.

Etiketler: xiaomi fps arttırma, hyperos oyun kasma sorunu, joyose nedir, xiaomi 15t pro pubg fps drop, joyose silme, miui performans arttırma, adb komutları.

Geri