Elon Musk'tan Maaş Almak: X (Twitter) Para Kazanma ve Türkiye Sorunu Çözümü
Selamlar TıklaKazan ailesi,
2026'ya girerken artık X (eski adıyla Twitter) sadece geyik yapılan bir yer değil, ciddi bir **Dolar** kazanma kapısı oldu.
Birçok fenomen ayda 100$ ile 2.000$ arası ödeme alıyor. Ancak şartları sağlasanız bile Türkiye'de yaşadığınız için **"Stripe" (Ödeme yöntemi)** sorunuyla karşılaşıyorsunuz.
Bu rehberde; hem güncel şartları hem de o parayı Türkiye'deki banka hesabınıza nasıl sokacağınızı anlatıyorum.
PARA KAZANMAYI AÇMAK İÇİN GEREKENLER (2026)
Mavi tik (Premium) almak yetmiyor, şu 3 şartı aynı anda sağlamalısınız:
EN BÜYÜK SORUN: STRIPE TÜRKİYE'DE YOK!
X ödemeleri **Stripe** üzerinden yapıyor. Ancak PayPal gibi Stripe da Türkiye'de yasaklı/kapalı.
Adres kısmına "Türkiye" yazarsanız sistem hata verir veya başvurunuzu reddeder.
ÇÖZÜM YÖNTEMİ (Wise Taktiği):
Bu parayı çekmek için Türk kullanıcıların en çok kullandığı yöntem **Wise** veya benzeri sanal bankacılık uygulamalarıdır.
Selamlar TıklaKazan ailesi,
2026'ya girerken artık X (eski adıyla Twitter) sadece geyik yapılan bir yer değil, ciddi bir **Dolar** kazanma kapısı oldu.
Birçok fenomen ayda 100$ ile 2.000$ arası ödeme alıyor. Ancak şartları sağlasanız bile Türkiye'de yaşadığınız için **"Stripe" (Ödeme yöntemi)** sorunuyla karşılaşıyorsunuz.
Bu rehberde; hem güncel şartları hem de o parayı Türkiye'deki banka hesabınıza nasıl sokacağınızı anlatıyorum.
Mavi tik (Premium) almak yetmiyor, şu 3 şartı aynı anda sağlamalısınız:
- **X Premium Abonesi Olmak:** (Aylık ücreti ödeyip Mavi Tik almanız şart).
- **500 Takipçi:** Hesabınızın en az 500 takipçisi olmalı.
- **5 Milyon Görüntülenme:** Son 3 ay içinde gönderilerinizin toplamda 5 milyon (5M) kez görüntülenmesi lazım. (En zor kısım burası)
X ödemeleri **Stripe** üzerinden yapıyor. Ancak PayPal gibi Stripe da Türkiye'de yasaklı/kapalı.
Adres kısmına "Türkiye" yazarsanız sistem hata verir veya başvurunuzu reddeder.
Bu parayı çekmek için Türk kullanıcıların en çok kullandığı yöntem **Wise** veya benzeri sanal bankacılık uygulamalarıdır.
- **Adım 1:** Wise (veya Payoneer) üzerinden kendinize "Belçika" veya "ABD" ibanlı bir hesap açın.
- **Adım 2:** X para kazanma başvurusunda ülke kısmını, Wise'ın size verdiği İBAN'ın ülkesi (Örn: Belçika) olarak seçin.
- **Adım 3:** Stripe formuna Wise'daki Euro/Dolar hesap bilgilerinizi girin.
- **Sonuç:** X