Fenomen Olmadan Link Paylaşarak Para Kazanmak Mümkün Mü?
Selamlar TıklaKazan ailesi,
2026 yılına girerken sosyal medyada herkesin hikayesinde "Linke Tıkla" (Yukarı Kaydır) görüyoruz.
Herkesin aklındaki o soru: **"Ben de Trendyol linki paylaşıp para kazanabilir miyim?"**
Google'da bu konuyu araştıranlar için **Trendyol** ve **Hepsiburada**'nın Affiliate (Satış Ortaklığı) sisteminin gerçek şartlarını ve **takipçi hilesi olmadan** sisteme girip giremeyeceğinizi anlattım.
1. TRENDYOL AFFILIATE (Influencer Başvurusu)
Trendyol bu konuda en katı olan firmadır. Link paylaşabilmek için "Trendyol Influencer" sistemine kabul edilmeniz gerekir.
Resmi Şartlar (2025-2026):
Arka Kapı (Taktik):
Eğer 10 bin takipçiniz yoksa, **"Dolap"** uygulaması üzerinden satış yaparak Trendyol bakiyesi kazanabilirsiniz. Dolap hesabınızı Trendyol'a bağlayıp, Dolap'taki ürünleri paylaşarak dolaylı yoldan sisteme giriş yapabilirsiniz.
2. HEPSİBURADA (Link Geliri)
Hepsiburada "Efsane Gençlik" ve "Link Gelir" programlarıyla şartları biraz daha esnetti.
Şartlar:
NE KADAR KAZANDIRIYOR? (Komisyon Oranları)
Linkinize tıklandı ve ürün satın alındı. Ne kadar kazanacaksınız?
*Not: Elektronik ürün (Telefon/PC) satarak zengin olunmaz, olay "Kıyafet" ve "Ayakkabı" linklerindedir.
TAKİPÇİSİ OLMAYANLAR İÇİN ALTERNATİF: AMAZON!
Eğer "Benim 10 bin takipçim yok ama sitem/blogum/forumum var" diyorsanız çözüm **Amazon Gelir Ortaklığı**'dır.
SİZİN BAŞVURUNUZ ONAYLANDI MI?
Aranızda Trendyol Influencer başvurusu yapıp reddedilen veya onaylanan var mı?
Kaç takipçi ile kabul edildiniz? Yorumlarda taktikleşelim.
Sorularınızı aşağıdan yazabilirsiniz.
Selamlar TıklaKazan ailesi,
2026 yılına girerken sosyal medyada herkesin hikayesinde "Linke Tıkla" (Yukarı Kaydır) görüyoruz.
Herkesin aklındaki o soru: **"Ben de Trendyol linki paylaşıp para kazanabilir miyim?"**
Google'da bu konuyu araştıranlar için **Trendyol** ve **Hepsiburada**'nın Affiliate (Satış Ortaklığı) sisteminin gerçek şartlarını ve **takipçi hilesi olmadan** sisteme girip giremeyeceğinizi anlattım.
Trendyol bu konuda en katı olan firmadır. Link paylaşabilmek için "Trendyol Influencer" sistemine kabul edilmeniz gerekir.
Resmi Şartlar (2025-2026):
- Instagram'da en az **10.000 Takipçi**.
- Hesabın "İşletme" veya "İçerik Üretici" modunda olması.
- Etkileşim oranının yüksek olması (Fake takipçi kabul edilmiyor).
Eğer 10 bin takipçiniz yoksa, **"Dolap"** uygulaması üzerinden satış yaparak Trendyol bakiyesi kazanabilirsiniz. Dolap hesabınızı Trendyol'a bağlayıp, Dolap'taki ürünleri paylaşarak dolaylı yoldan sisteme giriş yapabilirsiniz.
Hepsiburada "Efsane Gençlik" ve "Link Gelir" programlarıyla şartları biraz daha esnetti.
Şartlar:
- Genelde 5.000 - 10.000 takipçi arası aranıyor ama dönemsel olarak **"Herkes Kazanır"** kampanyaları yapıyorlar.
- Hepsiburada Premium üyesi olanlara özel link paylaşma hakları verilebiliyor.
Linkinize tıklandı ve ürün satın alındı. Ne kadar kazanacaksınız?
| Kategori | Trendyol Komisyonu | Hepsiburada Komisyonu |
|---|---|---|
| Moda / Giyim | %10 - %15 (En Yüksek) | %5 - %10 |
| Elektronik | %1 - %2 (Çok Düşük) | %1 - %3 |
| Kozmetik | %5 - %10 | %5 civarı |
*Not: Elektronik ürün (Telefon/PC) satarak zengin olunmaz, olay "Kıyafet" ve "Ayakkabı" linklerindedir.
Eğer "Benim 10 bin takipçim yok ama sitem/blogum/forumum var" diyorsanız çözüm **Amazon Gelir Ortaklığı**'dır.
- **Takipçi Şartı:** Yok! (Sadece aktif bir siteniz veya sosyal medya hesabınız olması yeterli).
- **Onay Süreci:** Çok hızlı (1-2 gün).
- **Kazanç:** Dolar değil TL öder ama ödemesi çok sağlamdır.
Aranızda Trendyol Influencer başvurusu yapıp reddedilen veya onaylanan var mı?
Kaç takipçi ile kabul edildiniz? Yorumlarda taktikleşelim.
Sorularınızı aşağıdan yazabilirsiniz.