HP Yazıcı Müşteri Hizmetleri Numarası ve Müşteri Temsilcisine Direk Bağlanma (2026)

TIKLA
PARA
BİLGİ
ÇEVRE
VİZYON
TIKLA
KAZAN
Kazandıran Forum..

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Selamlar, geçen bizim hp yazıcının renkli kartuşu sorun çıkarmaya başladı, ne yaptıysam düzgün basmıyor. internetten müşteri hizmetlerini arayayım da telefonda bi sorayım dedim ama google'a "hp müşteri hizmetleri" yazınca araya bir sürü yetkili olmayan, "özel servis" adı altında çalışan yerlerin numarası karışmış. yanlışlıkla o 0850'li özel servislere falan denk gelirsek garanti dışı deyip gereksiz masraf çıkarabiliyorlar, dikkat etmek lazım.

ben de asıl resmi numarayı ve o telesekreteri aşıp müşteri temsilcisine nasıl direkt bağlandığımı kısaca özetleyeyim dedim, arayanların işi görülsün forumda bulunsun.

Gerçek HP Türkiye Müşteri Hizmetleri Numarası

sağda solda çıkan reklamlı numaraları es geçin. cihazınızın garantisi varsa HP'nin resmi teknik destek numarası şu:

444 81 21

sadece hafta içi sabah 09:00 ile akşam 18:00 arası hizmet veriyorlar. hafta sonu kapalı.
(ufak bi not: eğer cihazı teknosa, vatan gibi mağazalardan değil de direkt hp'nin kendi sitesinden yani hp store'dan sipariş ettiyseniz ve kargo/fatura sorununuz varsa onun numarası ayrı: 0850 259 47 47. teknik destek için bu numarayı aramayın, bakmıyorlar).

Müşteri Temsilcisine "Direkt" Bağlanma Taktiği

numarayı bulmak işin kolay kısmı, asıl mesele o telesekreterden kurtulmakta. aradığınızda sizi bi robot karşılıyor ve yazıcı için ilgili menüyü seçtiğinizde robot ablamız diyor ki: "lütfen cihazınızın seri numarasını (S/N) tuşlayın veya okuyun".

işte burası biraz gıcık. hazırlıksız aradıysanız telefondayken yazıcıyı ters çevirip o ufak etiketteki S/N (Serial Number) kodunu okumaya çalışmak zor oluyor.

• Tavsiye 1: aramadan önce mutlaka yazıcının arkasındaki barkodlu etiketin bi fotoğrafını çekin, numarayı önünüze alın.
  • Tavsiye 2: bu seri numarası genelde 10 haneli harf ve rakamlardan oluşuyor. telefonda tuşlamak zor olduğu için robot sorduğunda tane tane sesli olarak okuyabilirsiniz. (mesela harfleri kodlayarak okumak işi kolaylaştırıyor).
  • Tavsiye 3: seri numarasını sisteme doğru girmezseniz cihazın garantisini teyit edemediği için sizi bi insan evladına, yani gerçek müşteri temsilcisine bağlamıyor. sistemde dönüp duruyorsunuz o yüzden numarayı girmek şart.

Servis ve Garanti Süreci

seri numarasını geçip müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra süreç genelde iyi işliyor. ben telefonda bi 15 dakika falan görüştüm, ağ ayarlarını sıfırlama, hp smart uygulamasından tekrar kurma falan derken sorunu cihazı göndermeden çözdük. temsilciler gayet bilgiliydi hakkını yiyemem.

eğer donanımsal bi arıza varsa da anlaşmalı kargoyla (yurtiçi veya ups oluyor sanırım) ücretsiz kargo kodu verip servise yönlendiriyorlar. sadece kartuş sorunlarında biraz yokuş yapabiliyorlar "sarf malzemesi garantiye girmez" diye, aklınızda bulunsun. cihazı yeni aldıysanız ve demo kartuş hemen bittiyse biraz üsteleyin.

kısacası cihazın garantisi bitmediyse dışarıda bilgisayarcılara falan kurcalatmayın, direkt kendi numaralarından destek isteyin.

aranızda hp'nin servisiyle veya şu hp smart uygulamasıyla sorun yaşayan varsa alta yazsın, bildiğimiz kadarıyla paslaşırız. hadi kolay gelsin herkese.

Son düzenleme:
Geri