Sorun:
Pazaryerlerine (Trendyol, Hepsiburada, N11) XML veya API entegrasyonu (Entegra, StockMount, BirFatura vb.) ile ürün yüklerken sıkça alınan;
"Bu barkod ile daha önce bir ürün oluşturulmuş" veya "Varyant Grubu Hatası" yüzünden ürünleriniz satışa açılmıyor mu?
Destek talebi açtığınızda "Ürünü silip tekrar yükleyin" deniyor ama işe yaramıyor. Çünkü sorun panelde değil, veritabanı "Archived" (Arşiv) kayıtlarında.
Neden Oluyor?
Bir ürünü panelden silseniz bile, pazaryeri veritabanında o barkod (EAN) "pasif" olarak 90 gün saklanır. Yeni entegrasyon yaptığınızda sistem "Bu barkod dolu" diyerek çakışma (conflict) yaratır.
Geliştirici Yöntemiyle Çözüm (Manuel Müdahale)
Panelden çözülemeyen bu sorunu, ürünün "Kimliğini" değiştirerek veya sistemi "Force Update" (Zorla Güncelleme) yaparak nasıl aşacağınızı adım adım anlatıyorum.
Yöntem 2: "Hayalet Ürün" Tekniği (Excel ile)
Eğer model kodunu değiştiremiyorsanız;
Etiketler: trendyol api hatası, barkod çakışması çözümü, hepsiburada ürün yükleme hatası, entegra stok sorunu, stockmount xml hatası, pazaryeri entegrasyon çözümleri.
Pazaryerlerine (Trendyol, Hepsiburada, N11) XML veya API entegrasyonu (Entegra, StockMount, BirFatura vb.) ile ürün yüklerken sıkça alınan;
"Bu barkod ile daha önce bir ürün oluşturulmuş" veya "Varyant Grubu Hatası" yüzünden ürünleriniz satışa açılmıyor mu?
Destek talebi açtığınızda "Ürünü silip tekrar yükleyin" deniyor ama işe yaramıyor. Çünkü sorun panelde değil, veritabanı "Archived" (Arşiv) kayıtlarında.
Neden Oluyor?
Bir ürünü panelden silseniz bile, pazaryeri veritabanında o barkod (EAN) "pasif" olarak 90 gün saklanır. Yeni entegrasyon yaptığınızda sistem "Bu barkod dolu" diyerek çakışma (conflict) yaratır.
Geliştirici Yöntemiyle Çözüm (Manuel Müdahale)
Panelden çözülemeyen bu sorunu, ürünün "Kimliğini" değiştirerek veya sistemi "Force Update" (Zorla Güncelleme) yaparak nasıl aşacağınızı adım adım anlatıyorum.
- Entegrasyon panelinizden hata veren ürünün içine girin.
- Barkodun (EAN) son hanesini değiştirmeyin! (Bu GS1 standartlarını bozar).
- Bunun yerine "Model Kodu" (Model Number) alanının sonuna "-REV1" veya "-YENI" gibi küçük bir ek (suffix) getirin.
- Pazaryeri algoritmaları, Barkod aynı olsa bile "Model Kodu" değiştiği için bunu yeni bir varyant olarak algılayıp kilidi açacaktır.
Yöntem 2: "Hayalet Ürün" Tekniği (Excel ile)
Eğer model kodunu değiştiremiyorsanız;
- Pazaryeri panelinden "Ürün Yükle > Excel İndir" diyerek boş şablonu indirin.
- Hata veren barkodu yazın ama Stok Adedini "0" olarak girin.
- Ürünü bu şekilde yükleyin. Sistem ürünü "Tükendi" statüsünde kabul edecektir.
- 15 dakika sonra API üzerinden stoğu güncellediğinizde hata vermeyecektir.
Önemli İpucu: Trendyol API'sinde bazen görsel linklerindeki "https" sertifikası eski ise "Görsel İndirilemedi" hatası alırsınız. Görsel linklerinizi "http" olarak değil, mutlaka güncel SSL'li sunucudan gönderin.
Etiketler: trendyol api hatası, barkod çakışması çözümü, hepsiburada ürün yükleme hatası, entegra stok sorunu, stockmount xml hatası, pazaryeri entegrasyon çözümleri.