Selamlar arkadaşlar,
Gecenin bir yarısı "Efsane İndirim Başladı!" ya da "Sepetindeki Ürün Seni Bekliyor" bildirimleriyle uyanmaktan, sürekli gelen SMS'lerden benim gibi sıkılanlar için kapsamlı bir rehber hazırladım. Google'da eski yöntemler dolaşıyor, arayüzler değiştiği için çoğu işe yaramıyor.
Aşağıdaki yöntemlerle hem uygulama bildirimlerini, hem SMS tacizini, hem de mail yağmurunu 2 dakika içinde çözebilirsiniz. En önemlisi; "Kargom nerede?" bildirimini açık tutup sadece reklamları kapatmanın yolunu da anlattım.
İşte adım adım Trendyol bildirim kapatma yöntemleri:
1. YÖNTEM: Kargo Bildirimleri Gelsin, Reklamlar Sussun (Önerilen)
Eğer "Sipariş verince haberim olsun ama reklam istemiyorum" diyorsanız bunu uygulayın.
2. YÖNTEM: Hiçbir Şey Duymak İstemiyorum (Kesin Sessizlik)
Telefonunuzun kendi ayarlarından Trendyol'u tamamen susturmak isterseniz:
3. YÖNTEM: İYS (Devletin SMS Engelleme Sistemi) ile Kesin Çözüm
Uygulamadan kapatsanız bile bazen sistemsel hata oluyor ve SMS gelmeye devam ediyor. İşte bunun %100 çözümü İleti Yönetim Sistemi (İYS)'dir. Burası Ticaret Bakanlığı'nın kurduğu resmi bir sitedir ve buradan engellerseniz firma yasal olarak size mesaj atamaz.
Adım Adım Nasıl Yapılır?
Mail İptali İçin: Size gelen herhangi bir Trendyol reklam mailini açın. En alta inin, küçücük yazılmış "Üyelikten Ayrıl" veya "Unsubscribe" linkine tıklayın.
Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S)
Konunun özeti niteliğinde, en çok merak edilen soruların cevapları:
S: Trendyol SMS iptali kesin olarak nasıl yapılır?
C: En garanti yöntem yukarıda anlattığım İYS (İleti Yönetim Sistemi) üzerinden Trendyol'a ait izinleri "RET" konumuna getirmektir.
S: Bildirimleri kapatırsam kargo takibini kaçırır mıyım?
C: Hayır. 1. Yöntemi uygulayıp sadece "Kampanya ve Fırsatlar"ı kapatır, "Sipariş Süreçleri"ni açık bırakırsanız kargo bildirimlerini almaya devam edersiniz.
S: Ayarları kapattım ama hala bildirim/SMS geliyor, neden?
C: İYS üzerinden ret verseniz bile sistemlerin güncellenmesi yasal olarak 3 iş günü sürebilir. Biraz sabırlı olun, 3 gün sonra tamamen kesilecektir.
Umarım işinize yarar arkadaşlar. Takıldığınız bir yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım. Sessiz ve keyifli günler!
Gecenin bir yarısı "Efsane İndirim Başladı!" ya da "Sepetindeki Ürün Seni Bekliyor" bildirimleriyle uyanmaktan, sürekli gelen SMS'lerden benim gibi sıkılanlar için kapsamlı bir rehber hazırladım. Google'da eski yöntemler dolaşıyor, arayüzler değiştiği için çoğu işe yaramıyor.
Aşağıdaki yöntemlerle hem uygulama bildirimlerini, hem SMS tacizini, hem de mail yağmurunu 2 dakika içinde çözebilirsiniz. En önemlisi; "Kargom nerede?" bildirimini açık tutup sadece reklamları kapatmanın yolunu da anlattım.
İşte adım adım Trendyol bildirim kapatma yöntemleri:
1. YÖNTEM: Kargo Bildirimleri Gelsin, Reklamlar Sussun (Önerilen)
Eğer "Sipariş verince haberim olsun ama reklam istemiyorum" diyorsanız bunu uygulayın.
- Trendyol uygulamasını açın ve sağ alttaki Hesabım sekmesine tıklayın.
- Sağ üstteki çark simgesine veya aşağı kaydırıp Uygulama Ayarları / Bildirim Ayarları kısmına girin.
- Karşınıza çıkan listede şunları yapın:
- Sipariş Süreçleri: Bu AÇIK kalsın (Kargonuz yola çıkınca haber verir).
- Kampanya, İndirim ve Fırsatlar: Bunu PASİF (Kapalı) hale getirin.
- Butik ve Ürün: İsteğe bağlı kapatabilirsiniz.
2. YÖNTEM: Hiçbir Şey Duymak İstemiyorum (Kesin Sessizlik)
Telefonunuzun kendi ayarlarından Trendyol'u tamamen susturmak isterseniz:
- Android İçin: Ayarlar > Uygulamalar > Trendyol > Bildirimler > "Bildirimlere İzin Ver" seçeneğini kapatın.
- iOS (iPhone) İçin: Ayarlar > Trendyol > Bildirimler > "Bildirimlere İzin Ver" anahtarını kapatın.
(Not: Bunu yaparsanız kurye geldiğinde telefonunuza bildirim düşmez, takibi manuel yapmalısınız.)
3. YÖNTEM: İYS (Devletin SMS Engelleme Sistemi) ile Kesin Çözüm
Uygulamadan kapatsanız bile bazen sistemsel hata oluyor ve SMS gelmeye devam ediyor. İşte bunun %100 çözümü İleti Yönetim Sistemi (İYS)'dir. Burası Ticaret Bakanlığı'nın kurduğu resmi bir sitedir ve buradan engellerseniz firma yasal olarak size mesaj atamaz.
Adım Adım Nasıl Yapılır?
- Adres: Tarayıcınızdan iys.org.tr adresine girin veya Google'a "İleti Yönetim Sistemi" yazın.
- Giriş: Sağ üstteki "Vatandaş Girişi" butonuna tıklayın ve e-Devlet ile Giriş Yap seçeneğini kullanın.
- Arama: Giriş yapınca telefon numaranızın kayıtlı olduğu tüm firmalar listelenir. Arama kutusuna "Trendyol" yazın.
- İptal: Trendyol'un (veya DSM Grup) üzerine tıklayın. Orada "Mesaj İzni" ve "Arama İzni" göreceksiniz. İkisini de RET konumuna getirip KAYDET deyin.
Mail İptali İçin: Size gelen herhangi bir Trendyol reklam mailini açın. En alta inin, küçücük yazılmış "Üyelikten Ayrıl" veya "Unsubscribe" linkine tıklayın.
Konunun özeti niteliğinde, en çok merak edilen soruların cevapları:
S: Trendyol SMS iptali kesin olarak nasıl yapılır?
C: En garanti yöntem yukarıda anlattığım İYS (İleti Yönetim Sistemi) üzerinden Trendyol'a ait izinleri "RET" konumuna getirmektir.
S: Bildirimleri kapatırsam kargo takibini kaçırır mıyım?
C: Hayır. 1. Yöntemi uygulayıp sadece "Kampanya ve Fırsatlar"ı kapatır, "Sipariş Süreçleri"ni açık bırakırsanız kargo bildirimlerini almaya devam edersiniz.
S: Ayarları kapattım ama hala bildirim/SMS geliyor, neden?
C: İYS üzerinden ret verseniz bile sistemlerin güncellenmesi yasal olarak 3 iş günü sürebilir. Biraz sabırlı olun, 3 gün sonra tamamen kesilecektir.
Umarım işinize yarar arkadaşlar. Takıldığınız bir yer olursa yorumlarda sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım. Sessiz ve keyifli günler!