Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti 2026 (Güncel Noter ve Muhasebe Fiyatları)

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Herkese Merhaba,

Biliyorsunuz yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam geldi. En çok merak edilen konulardan biri de kendi işini kurmak isteyenlerin karşılaşacağı 2026 Şahıs Şirketi Kuruluş Maliyetleri.

İnternetteki bilgiler hep eski yıllara (2024-2025) ait. Bugün bir muhasebeciye gidip "Ben home office şahıs şirketi kuracağım" dediğinizde karşınıza çıkan tabloyu kalem kalem çıkardım. İş kuracak arkadaşların sürprizle karşılaşmaması için güncel listeyi paylaşıyorum.

2026 Şahıs Şirketi Açılış Masrafları

• Kuruluş Vekaleti (Noter): Ortalama 1.350 TL - 1.500 TL
  • İmza Beyannamesi (Noter): Yaklaşık 1.000 TL
  • Vergi Dairesi Damga Vergisi: 400 TL - 500 TL
  • Mali Müşavir Açılış Hizmet Bedeli: İşte burası çok değişken. Odaların tarifesi arttı. Ortalama 4.000 TL ile 7.000 TL arasında bir rakam isteniyor.

Yani cebinizde minimum 7.000 - 8.000 TL olmadan "Bismillah" demek zorlaşmış durumda.

Aylık Sabit Giderleri Unutmayın!
Şirketi kurdunuz, hiç fatura kesmeseniz bile her ay ödeyeceğiniz (Demirbaş) giderler:
  • Bağ-Kur Primi (2026): Düzenli ödeme indirimiyle 9.000 TL civarına dayandı.
  • Damga Vergisi: Her ay KDV beyannamesi için ödenen miktar.
  • Muhasebe Ücreti: Defter tutma bedeli.

Sizlere Sorum:
Yakın zamanda (Son 1 ay içinde) fiyat alan veya şirket açılışı yapan var mı? Muhasebeciniz sizden açılış için ne kadar talep etti? Özellikle Sanal Ofis kullanan arkadaşlar maliyet avantajı yakalayabildi mi? Deneyimlerinizi aşağıya yazarsanız iş kuracaklara rehber olur.

Geri