[REHBER] Dolap ve Gardrops’ta Ürünleri Hızlı Satma Taktikleri (Satılmıyor Diyenler Okusun!)

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Selamlar TıklaKazan ailesi,

Ekonomik şartlar malum (Aralık 2025), herkes evdeki fazlalıklardan nakit çıkarmaya çalışıyor. Ancak çoğu kişi "Ürün yüklüyorum ama kimse bakmıyor" veya "Favori çok ama alan yok" diye şikayetçi.

Yıllardır bu uygulamalarda (Dolap, Gardrops, Sahibinden) satış yapan biri olarak, algoritmayı tetikleyen ve satışı hızlandıran taktikleri bu konuda topladım.

🚀 1. Algoritmayı Tetikleme (Öne Çıkarma Hilesi)

Ürünü yükleyip bırakırsanız alt sıralara düşer ve kaybolur. Ürünü canlı tutmak için:
  • Fiyat Güncelleme: Ürünün fiyatını 1 TL indirip tekrar eski haline getirin veya "Güncelle" butonuna basın. Bu işlem ürünü "Yeni Eklenenler" veya "Güncellenenler" akışına sokar.
  • Saat Taktigi: İnsanların en çok telefonla oynadığı saatler 20:00 - 23:00 arasıdır. Güncellemeleri bu saatte yapın.

💡 Benden Canlı Bir Örnek:
Geçen hafta dolapta 2 aydır satılmayan, artık ümidimi kestiğim bir mont vardı. Sırf denemek için gece 23:00 sularında fiyatını 10 TL düşürüp güncelledim. İnanır mısınız, sabah uyanınca "Kargo Kodu Oluştur" bildirimini gördüm. Yani bu saat taktiği gerçekten işe yarıyor, pes etmeyin :)

📸 2. Fotoğraf Kalitesi (En Önemli Kural)
Karanlık odada, yatak örtüsünün üzerinde çekilmiş buruşuk bir kıyafeti kimse almaz.
  • Ütü Şart: Kıyafet satıyorsanız mutlaka ütüleyin. Değeri 2 kat artar.
  • Gün Işığı: Lambayla değil, pencere önünde gün ışığıyla çekin.
  • Kombin Yapın: Sadece pantolonu çekmek yerine, üzerine yakışan bir tişörtle kombinleyip "Tişört satılık değildir, fikir amaçlıdır" yazın.

🏷️ 3. Başlık ve Açıklama SEO'su
İnsanlar arama yapıyor, ürününüzün çıkması lazım.
  • Kötü Başlık: "Zara Mont"
  • İyi Başlık: "Zara Siyah Şişme Mont - M Beden - Kışlık ve Su Geçirmez (Hasarsız)"
  • Açıklamaya mutlaka kusurları dürüstçe yazın, iade ile uğraşmayın.

🆚 DOLAP MI? GARDROPS MU?

UygulamaAvantajıDezavantajı
DolapÇok fazla kullanıcı var, hızlı satılır.Komisyon oranları ve kargo kesintisi yüksek.
GardropsKomisyon (genelde) yok veya çok düşük.Kullanıcı sayısı Dolap kadar fazla değil, satış yavaş olabilir.

💬 SIRA SİZDE: SİZİN TAKTİĞİNİZ NE?

Siz satış yaparken hangi kargo firmasını kullanıyorsunuz?
En son ne sattınız ve kaç günde satıldı?

Aşağıda yorumlarda paslaşalım, birbirimizin ürünlerine destek olalım!

Geri