Banka Kart Aidatınızı Geri Alın! (E-Devlet Üzerinden 5 Dakikada Başvuru)
Selamlar TıklaKazan ailesi,
Yıl sonu geldiği için bankalar ekstrelerimize **"Yıllık Üyelik Ücreti"**, **"Kart Aidatı"** gibi isimler altında 500 TL ile 1500 TL arasında ücretler yansıtmaya başladı.
Bankayı aradığınızda "İade edemiyoruz" diyorlar veya "Puan verelim, susun" diyorlar.
KABUL ETMEYİN! Yargıtay kararlarına göre, müzakere edilmeden kesilen bu ücretleri E-Devlet üzerinden kuruşu kuruşuna geri alabilirsiniz.
İşte adım adım yapmanız gerekenler ve başvuru formuna yapıştırmanız gereken hazır metin.
Önce bankanızın mobil uygulaması üzerinden veya mail atarak itiraz edin.
"Kartımdan kesilen aidatın iadesini talep ediyorum, aksi halde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım." yazın.
Banka %90 ihtimalle "Olumsuz" dönecektir. Bu ret cevabının ekran görüntüsünü alın. (Bu bize delil olarak lazım).
1. E-Devlet'e girin ve arama çubuğuna "TUBİS" (Tüketici Bilgi Sistemi) yazın.
2. "Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi" seçeneğine tıklayın.
3. "Başvuru Yap" butonuna basın.
Karşınıza çıkan formda "Şikayet Konusu" kısmına aşağıdaki Hukuki Metni olduğu gibi yapıştırın. Bu metin, Yargıtay kararlarını içerdiği için bankanın itiraz şansı kalmayacaktır.
ŞİKAYET EDİLEN FİRMA: (Bankanızın Adı)
TALEP: Kart Aidatının İadesi Hakkında.
AÇIKLAMA:
Bankanıza ait sonu ..... ile biten kredi kartımdan ...... tarihinde "Yıllık Üyelik Aidatı" adı altında ....... TL kesinti yapılmıştır.
Tüketici Kanunu'nun 31. maddesinin 3. fıkrasına göre; kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır.
Ayrıca Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin 2011/4736 Esas ve 2011/11579 sayılı kararına göre; yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'na göre haksız şart niteliğinde olduğu ve geriye dönük 10 yıl boyunca istenebileceği hükme bağlanmıştır.
Bankadan iade talep etmeme rağmen olumsuz yanıt aldım. Kesilen tutarın yasal faiziyle birlikte tarafıma iadesini talep ediyorum.
Formun sonundaki "Dosya Yükle" kısmına şunları ekleyin:
- Kart ekstrenizin görüntüsü (Aidatın kesildiği satır).
- Bankanın size verdiği "Red" cevabının ekran görüntüsü.
Başvurunuz ortalama **1 ile 3 ay** içinde sonuçlanır.
Hakem Heyeti %99 lehinize karar verir ve karar bankaya tebliğ edildiği an paranız hesabınıza **"İADE"** olarak yatar.
SİZİN KARTINIZA NE KADAR AİDAT YANSITILDI?
Hangi banka ne kadar kesiyor? Puan verip ikna olan var mı? Yorumlarda buluşalım.