Abdullah468
Administrator
Kasada "Bip" Sesi Gelmiyor mu? Rezil Olmaya Son!
Telefonla Temassız Ödeme Hatasının Gizli Ayarı (HCE Cüzdanı)
Telefonla Temassız Ödeme Hatasının Gizli Ayarı (HCE Cüzdanı)
Arkadaşlar selam. Geçen gün markette elimde poşetlerle kaldım. Arkada sıra var, telefonu POS cihazına tutuyorum, tık yok. NFC açık, internet var, kartta limit var ama cihaz okumuyor. Kasiyer "Bazen oluyor abi" diyor ama nafile.
Eve gelip bu işi araştırdım ve sorunun basit bir "aç-kapa" olayı olmadığını, telefonun derinliklerindeki bir ayarın (özellikle güncelleme sonrası) değişmesinden kaynaklandığını buldum.
Google'da bu bilgi kirliliği arasında kaybolmayın diye size **%99 çalışan kesin çözümü** anlatıyorum.
1. Asıl Suçlu: "Güvenli Element" Ayarı
Telefonunuzda NFC açık olsa bile, ödemeyi **Hangi Yöntemle** yapacağını seçmediyseniz çalışmaz. Android güncellemeleri bazen bu ayarı bozar.
Şu adımları takip edin (Xiaomi/Samsung/Oppo Geneli):
- Ayarlar > Bağlantılar > NFC menüsüne girin.
- Burada "Güvenli Element Konumu" (Secure Element Position) diye bir seçenek göreceksiniz.
- Bu ayar genelde "SIM Cüzdanı" olarak seçilidir ve HATA BURADADIR.
- Bunu hemen "HCE Cüzdanı" (HCE Wallet) olarak değiştirin.
Neden? Çünkü "SIM Cüzdanı" seçiliyken telefon, operatörünüzün sim kartı üzerinden ödeme yapmaya çalışır. Biz ise Banka uygulamasını (Yazılımsal) kullanıyoruz. O yüzden HCE olmalı.
2. Varsayılan Ödeme Uygulaması Çakışması
Telefonunuzda hem Google Wallet (Google Pay) hem de Banka Uygulaması (Yapı Kredi, İşCep, Akbank vb.) yüklü ise sistemin kafası karışır.
* **Ayarlar > NFC > Temassız Ödemeler > Varsayılan Ödeme Uygulaması** kısmına girin.
* Burada "Her zaman sor" seçeneği varsa kaldırın.
* Hangi bankayı kullanıyorsanız (Örn: BonusFlaş) onu **Varsayılan** yapın.
3. Kılıf ve Mıknatıs Sorunu (Fiziksel Engel)
Bunu çok atlıyoruz ama araba tutacağı için kılıfın arkasına yapıştırdığınız o **metal plaka** veya **mıknatıs**, NFC sinyalini %100 keser.
* Ödeme yaparken kılıfı çıkarmayı deneyin. Eğer kılıfsız çalışıyorsa, suçlu o metal plakadır.
4. Batarya Tasarrufu Tuzağı
Telefonunuz "Güç Tasarrufu" modundaysa, ekran kapalıyken veya pil %20'nin altındayken NFC servisini arka planda öldürür.
* Ödeme yapmadan önce Güç Tasarrufu modunu kapatın.
[BOX=ÖZET]ÇÖZÜMÜN ÖZETİ:
Ayarlara gir -> NFC -> Güvenli Element Konumu -> HCE Cüzdanı seç.
Telefonu yeniden başlat. Sorun çözüldü.[/BOX]
Bu ayarı değiştirdikten sonra sorunu düzelen var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.