Dev Platformları Tanıyalım: Outlier, DataAnnotation ve Remotasks Nedir? Hangisi Daha Çok Kazandırır?

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Yapay Zeka Eğitiminin "Büyük Üçlüsü" Mercek Altında!
Hangi platform size göre? İşte tüm detaylarıyla derinlemesine inceleme.

Yapay Zeka Eğitmenliği dünyasına adım atmak istiyorsanız, karşınıza çıkacak 3 dev isim var. Bu şirketler aslında bildiğimiz "tıkla-kazan" siteleri değil, Silikon Vadisi merkezli dev teknoloji şirketlerinin alt kuruluşlarıdır. Gelin bunları yakından tanıyalım:

1. Outlier.ai (Scale AI Kuruluşudur)

Nedir? Dünyanın en büyük yapay zeka veri şirketlerinden biri olan Scale AI tarafından kurulmuştur. Özellikle ChatGPT ve Google Gemini gibi modellerin eğitimi için kurulmuş "premium" bir platformdur.

• Artısı: Türkiye lokasyonuna çok önem verirler. "Turkish Expert" ilanları en çok burada açılır.
  • Ödeme: Haftalık olarak Airtm veya PayPal ile ödeme yapar.
  • Zorluk: Başvuru sonrası size bir eğitim (training) ve test aşaması sunarlar. Bu aşamayı geçerseniz doğrudan gerçek görevlere başlarsınız.
  • Kimler İçin? Uzun vadeli ve stabil bir iş arayanlar için en iyi seçenektir.

2. DataAnnotation.tech (Gizli Dev)

Nedir? İnternet dünyasının "en çok kazandıran ama en sessiz" platformudur. Genelde reklam yapmazlar, üyelerini çok sıkı bir elemeden geçirirler.

• Artısı: Saatlik ücretleri en yüksek olan platformdur ($20'dan başlar). Eğer bir kez kabul edilirseniz, önünüzde sınırsız görev listesi açılır.
  • Ödeme: Genelde PayPal üzerinden ödeme yapar (Türkiye'deki üyeler için yurt dışı destekli hesap veya Payoneer zorunluluğu olabilir).
  • Zorluk: Kayıt olur olmaz karşınıza çıkan o "tek bir test" her şeydir. O testi geçemezseniz ikinci bir şansınız olmaz.
  • Kimler İçin? İngilizcesi iyi olan ve analiz yeteneğine güvenen profesyoneller için "altın madeni"dir.

3. Remotasks (Sektörün Eskisi)

Nedir? Sektörün en eski ve en bilinen platformudur. Yine Scale AI bünyesindedir.

• Artısı: Görev çeşitliliği çok fazladır. Sadece metin değil; video etiketleme, ses analizi gibi farklı işler de sunar.
  • Ödeme: Türkiye'de Airtm ile en sorunsuz çalışan platformlardan biridir. Ödemeler her Salı otomatik yatar.
  • Zorluk: Görevlerin ücretleri diğer iki siteye göre biraz daha düşüktür ancak yeni başlayanlar için en iyi "okul" burasıdır.
  • Kimler İçin? AI dünyasına yeni adım atanlar ve düşük limitlerle hemen para çekmek isteyenler için idealdir.

📊 Hangisini Seçmelisiniz? (Özet Karşılaştırma)

ÖzellikOutlierDataAnnotationRemotasks
Başlangıç Ücreti$15/Saat$20/SaatGörev Başı
Türkiye Desteği⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ödeme KolaylığıAirtm (Çok Kolay)PayPal (Zor)Airtm (Çok Kolay)

SİZİN FAVORİNİZ HANGİSİ?
Benim tavsiyem; önce Remotasks ile sistemi öğrenip, asıl büyük kazanç için Outlier'a geçmenizdir.

Bu sitelerden herhangi birinde hesabı onaylanan var mı? Varsa ne kadar sürede onay aldınız? Deneyimlerimizi paylaşalım ki TiklaKazan.com farkıyla herkes kazansın!

#Outlier #Remotasks #DataAnnotation #ParaKazanma #İnternetİşleri #YapayZekaEğitimi

Geri