Kredi Kartı Aidatını "e-Devlet'ten Alamazsınız!" (Yalanlar ve Gerçek İade Yöntemi) [BİLGİ]

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Bankaların Aidat Oyunu ve Sosyal Medya Yalanları
Kart Aidatını Geri Almak İçin e-Devlet'e Girmeyin, Şunu Yapın...

Arkadaşlar selam. Bugün banka ekstreme baktım, yine 750 TL "Yıllık Üyelik Bedeli" (Kart Aidatı) yansıtmışlar.

İnternette, Instagram'da sürekli görüyorum: "e-Devlet'e girin, şuraya tıklayın, paranız iade!" diye bas bas bağırıyorlar. Hatta bazı avukatlar bile etkileşim kasmak için bunu paylaşıyor.

Bizzat denemiş ve bu işin peşine düşmüş biri olarak söylüyorum: BÖYLE BİR ŞEY YOK! e-Devlet'te "Aidat İade" butonu diye bir şey yok. Oraya girip başvurduğunuz yer aslında "Tüketici Hakem Heyeti"dir ve süreç aylar sürer.

Peki ben 750 TL'yi 10 dakika içinde nasıl iptal ettirdim? Size %100 çalışan taktiği anlatıyorum.

1. Müşteri Hizmetlerini Arayıp "Kapatacağım" Deyin (Blöf)
Bankalar sizi kaybetmekten korkar.
* Müşteri hizmetlerini arayın.
* Sesli yanıta "Kart iptali" deyin (Direkt yetkiliye bağlar).
* Müşteri temsilcisine: "Ekstreme aidat yansımış, ben bunu ödemek istemiyorum, kartımı kapatın." deyin.

Cevap: %90 ihtimalle size "Size özel 6 ay kartı kapatmama sözünüze aidatı siliyoruz" veya "Aidat kadar Bonus/Chippara yükleyelim" diyecekler. Kabul edin, konu kapansın.

2. "Yasal Zorunluluk" Yalanı
Banka size "Efendim yasal olarak almak zorundayız" derse inanmayın.
Bankacılık Kanunu'na göre bankalar, tüketicilere "Aidatsız Kredi Kartı" (Yalın Kart) sunmak ZORUNDADIR.
Eğer aidatı silmiyorlarsa, "O zaman bana aidatsız kartınızı gönderin, bunu iptal edin" deyin. Mecburen geri adım atacaklar.

3. Dolandırıcılara Dikkat!
Google'a "Kart aidat iadesi" yazdığınızda en üstte çıkan "AidatIadeMerkezi .com" gibi sitelerin hepsi DOLANDIRICIDIR.
* Sizi arayıp "Geçmişe dönük 5.000 TL iadeniz çıktı, kart bilgilerinizi verin yatıralım" derler.
* Sakın kart numaranızı ve şifrenizi vermeyin. Aidat alacağım derken kartınızdan olursunuz.

4. Gerçek Yasal Yol (Hakem Heyeti)
Eğer banka inat etti, iptal etmedi ve "Kapatırsan kapat" dedi.
1. Aidatı ödeyin.
2. Dekontu alın.
3. e-Devlet üzerinden TUBİS (Tüketici Bilgi Sistemi) sayfasına girin.
4. Hakem Heyeti başvurusuna dekontu ekleyip "Haksız şart içerdiği için iadesini istiyorum" yazın.
5. 3-4 ay sonra karar lehinize çıkar ve banka parayı iade eder.

[BOX=ÖZET]SONUÇ:
Sosyal medyadaki "tek tıkla iade" linklerine tıklamayın. En temiz yöntem bankayı arayıp "Kapatıyorum" resti çekmektir. Ben her sene bu taktikle 1 kuruş aidat ödemiyorum.[/BOX]

Sizin bankanız aidatı sildi mi yoksa zorluk mu çıkardı? Hangi banka daha kolay iade ediyor?

Geri