Android Auto yeni sürüm video kısıtlaması kaldırma 2026

TIKLA
PARA
BİLGİ
ÇEVRE
VİZYON
TIKLA
KAZAN
Kazandıran Forum..

Tiklakazan.com

Administrator
Yönetici
Android Auto Yeni Sürümde Video Kısıtlamasını Kaldırma ve YouTube İzleme (2026 Güncel Rehber)

Selamlar herkese, iyi forumlar.

Biliyorum, başlığı görünce "Hah, sonunda!" dediniz. Çünkü hepimizin ortak derdi bu. Altımızda dünya para verdiğimiz, devasa multimedya ekranlı arabalar var ama o ekranda araba dururken bile bir YouTube videosu açıp izleyemiyoruz. Google’ın güvenlik politikalarını anlıyorum, sürüş güvenliği elbette her şeyden önemli. Ancak insan bazen eşini dostunu beklerken, çocuğu okuldan almaya gittiğinde ya da feribot sırasında o koca ekranı değerlendirmek istiyor.

Android 15 ve sonrasında gelen güncellemelerle (özellikle 2026 başındaki güvenlik yamalarıyla) Google, üçüncü parti yazılımların önünü iyice tıkamaya başladı. Eskiden çalışan basit APK yöntemlerinin çoğu artık "Bu uygulama Android Auto ile uyumlu değil" hatası veriyor. Ben de geçen hafta kendi aracımda (Multimedya sürümü güncel) bu sorunu yaşadım ve kafayı takıp hafta sonumu bu işe harcadım.

Sonunda, programsız veya root gerektirmeden, **Android Auto yeni sürüm video kısıtlaması kaldırma** işlemini başarıyla hallettim. Hem de kablo karmaşasıyla uğraşmadan. Şimdi size 2026 yılı itibarıyla çalışan en temiz, en güncel yöntemi adım adım anlatacağım.

Kısa Özet: Nasıl Yapıyoruz? (Featured Snippet)

Android Auto üzerinde video oynatabilmek için öncelikle telefonunuzdaki Android Auto uygulamasının **"Geliştirici Seçenekleri"**ni aktif etmeniz, ardından **"Bilinmeyen Kaynaklar"**a izin vermeniz gerekir. Bu izin verildikten sonra, AAAD (Android Auto Apps Downloader) veya benzeri bir aracı mağaza kullanarak Fermata Auto veya CarStream gibi "yetkisiz" video oynatıcıları sisteme entegre edebilirsiniz. Bu işlem root gerektirmez.

Adım Adım Kurulum Rehberi

Bu işlemi yaparken bilgisayara ihtiyacınız yok. Sadece Android telefonunuz ve araçtaki bağlantınız yeterli.

Adım 1: Android Auto Geliştirici Seçeneklerini Açın

Google bu ayarları gizlemeyi sever. Normal ayarlar menüsünde göremezsiniz.

• Telefonunuzdan Ayarlar > Uygulamalar kısmına gidin ve Android Auto'yu bulup açın.
  • Aşağı inip "Uygulama İçi Bildirim Ayarları" (veya Ek Ayarlar) seçeneğine tıklayarak Android Auto'nun kendi arayüzüne ulaşın.
  • En altta "Sürüm" yazan yeri bulun.
  • Buraya arka arkaya hızlıca 10 kez tıklayın.
  • Ekrana "Geliştirici ayarlarına izin verilsin mi?" uyarısı gelecek. "Tamam" deyin.

İpucu: Artık sağ üst köşedeki üç noktaya tıkladığınızda "Geliştirici Ayarları" menüsünün geldiğini göreceksiniz.

Adım 2: Bilinmeyen Kaynaklara İzin Verin

Video uygulamaları Google Play Store'da resmi olarak bulunmadığı için (Google izin vermiyor), dışarıdan yüklenen uygulamalara kapıyı açmamız lazım.

• Az önce açtığımız Geliştirici Ayarları menüsüne girin.
  • Listeyi aşağı kaydırın ve "Bilinmeyen Kaynaklar" kutucuğunu işaretleyin.
  • Hemen altında "Video Çözünürlüğü" ayarı varsa, bunu da "Maksimum" veya telefonunuza uygun olan en yüksek değere getirin.

Adım 3: Aracı Mağaza (AAAD) Kurulumu

Şimdi, video oynatıcıları yüklememizi sağlayacak olan "AAAD" isimli ufak bir aracıya ihtiyacımız var. Bu uygulama, GitHub gibi açık kaynak platformlarında bulunuyor.

• Telefonunuzun tarayıcısından güvenilir bir kaynaktan (tercihen GitHub projesi üzerinden) AAAD son sürüm APK dosyasını indirin ve kurun.
  • AAAD uygulamasını açın. Karşınıza CarStream, Fermata Auto, Screen2Auto gibi seçenekler çıkacak.

Dikkat: AAAD uygulamasının ücretsiz sürümü, ayda sadece 1 indirmeye izin verir. Bu yüzden ilk hakkınızı en stabil çalışan uygulama olan "Fermata Auto" için kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Adım 4: Video Oynatıcıyı (Fermata Auto) Yükleme

Fermata Auto, hem YouTube videolarını oynatır hem de telefonunuzdaki yerel videoları açar. Aynı zamanda bir web tarayıcısı gibi çalışır.

• AAAD içinden Fermata Auto'yu seçin.
  • İndirme işlemini onaylayın ve yükleyin.
  • Yükleme bitince telefonunuzdan Fermata Auto uygulamasını açıp gerekli izinleri (Dosya erişimi vb.) verin.

Adım 5: Arabaya Bağlanın ve Test Edin

• Telefonunuzu kablolu veya kablosuz olarak araca bağlayın.
  • Android Auto menüsüne girin.
  • Uygulama listesinde artık Fermata Auto simgesini göreceksiniz.
  • Tıkladığınızda YouTube sekmesine geçip videonuzu açabilirsiniz.

Riskler ve Uyarılar

Arkadaşlar bu yöntem harika çalışıyor ama forumdaşınız olarak sizi uyarmam gereken konular var:

• Sürüş Güvenliği: Lütfen, ama lütfen hareket halindeyken video izlemeyin. Göz ucuyla bakarım dersiniz, öndeki ani freni kaçırırsınız. Bu özellik park halindeyken, feribot beklerken veya yan koltuktaki yolcu/çocuklar için kullanılmalı.
  • Telefon Isınması: Video işlemek ve bunu kablosuz olarak araca aktarmak işlemciyi yorar. Telefonunuz normalden fazla ısınabilir. Uzun yolculuklarda şarjda tutmak ve hava alan bir yere koymakta fayda var.
  • Garanti Durumu: Bu işlem telefonunuzu veya arabanızın garantisini bozmaz. Root işlemi yapmadığımız için sistem dosyalarına müdahale etmiyoruz. Sadece geliştirici moduyla kapıyı aralıyoruz.

Alternatif Çözüm: AI Box (Donanım Çözümü)

Eğer "Ben telefon ayarlarıyla uğraşamam" veya "Telefonum çok kasıyor" diyorsanız, paraya kıyıp bir Android AI Box alabilirsiniz.

Bu kutular, aracın USB portuna takılır ve arabanın ekranını bağımsız bir Android tablete çevirir. Kendi içlerinde Netflix, YouTube, Exxen, Disney+ ne ararsanız yüklü gelir. Telefonunuzdan bağımsız çalışır. 2026 fiyatlarıyla biraz tuzlu (ortalama 3-5 bin TL bandında) ama "tak-çalıştır" konforu arayanlar için tek kesin çözümdür.

İpucu: Eğer AI Box alacaksanız, RAM miktarının en az 4GB veya 8GB olmasına dikkat edin. 2GB RAM'li ucuz modeller 2026 yılı uygulamalarında çok kasıyor, paranız çöp olmasın.

Sonuç ve Yorumlar

Özetle; 2026 yılında Android Auto'da video izlemek imkansız değil, sadece Google biraz zorlaştırdı biz de etrafından dolaşıyoruz. Anlattığım AAAD + Fermata Auto yöntemi şu an için en stabil ve ücretsiz çözüm.

Peki sizde durumlar nasıl?
Aranızda bu yöntemi deneyen oldu mu? Özellikle Xiaomi veya Samsung'un yeni serilerinde (S25/S26 gibi) sorun yaşayan var mı? Ya da "Ben şu uygulamayı kullandım, daha iyi görüntü verdi" diyen babayiğitler varsa yeşillendirsin.

Yorumlarda buluşalım, takıldığınız yer olursa sorun, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese keyifli ve güvenli sürüşler!

Geri